Онлайн уроци по рисуване

Рисуването е тясно свързано с графичния дизайн – то превръща формите те в предмети и ни учи как да манипулираме перспективата за да създадем 3D илюзия. За тези, които нямат време да посещават уроци по рисуване, в Интернет има стотици сайтове, посветени на темата, и въпреки многообразието, някои от тях са открояват.

Представям ви три от най-полезните сайтове за мен:

Drawspace e портал с кратки уроци, където можеш да се регистрираш безплатно и поетапно да изпълняваш упражненията, достъпни дори за сваляне на .pdf. Лично аз го намирам страхотен за начинаещи художници, които дори и понеятие си нямат от изграждане на формите, перспектива и тониране. Всеки урок принадлежи към свой собствен раздел в зависимост от разглежданата тема и от нивото умения.Уроците са достатъчно кратки за да не ти досадят и да могат да се изпълняват в малките отрязъци свободно време, които са като откраднати мигове в ежедневието.

“ The Structure of Man“ на Riven Phoenix e серия от видео-уроци, посветени на реалистичното изобразяване на човешката фигура без модел – основно умение при дизайна на характери за 3D анимация. Сред клиентите на Alienthink (студиото за които са изготвени) са най-големите филмови и гейм компании като Lucas Film, Universal и Ubi Soft.

„Learn to draw“ е с доста остарял дизайн, но и в него има какво да се научи. Представлява  самоучител разделен на 3 нива:

  • Основи на рисуването
  • Рисуване на хора
  • Карикатури
Advertisements

2 thoughts on “Онлайн уроци по рисуване

  1. много полезно, наистина, Drawspace са страхотни уроци и много ми помогнаха, благодаря за полезната информация 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s